Ontdek je talent

Didasco

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | lesrooster | contact

Inschrijven kan tijdens het schooljaar tijdens de gewone schooluren. Je maakt hiervoor altijd vooraf een afspraak.

Onze visie

 • In onze school ontdekken we samen je talenten.
  Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.
   
 • In onze school leren we graag.
 • We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.
   
 • In onze school ga jij zelf aan de slag.
  Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.
   
 • In onze school kan je zijn wie je bent.
  Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Freinet Didasco

Al meer dan 15 jaar bieden we methodeonderwijs Didasco aan in onze 1ste graad. Het idee: “wat je zelf ontdekt hebt begrijp je beter, onthoud je en kan je toepassen in andere situaties;” was en is ons uitgangspunt. Van elkaar leren vinden we belangrijk. Bovendien zijn we van mening dat ICT vaardigheden onmisbaar zijn voor je schoolwerk en voor je verdere schoolcarrière. Ook daar zetten we nog steeds hard op in.

 

Met onze visie en aanpak leunden we al sterk aan bij de ideeën van Freinet. Ook daar staan de ervaringen en de belevingen van de leerlingen centraal. De Freinet-pedagogiek biedt mogelijkheden om ons onderwijs op Didasco te verrijken. Vanaf schooljaar 2019-2020 zullen we helemaal enthousiast het pad van Freinet bewandelen.

Freinet Didasco vernieuwt

Didasco vernieuwt

In Didasco nemen we de modernisering van het secundair onderwijs ernstig. We starten op 1 september 2019 met een vernieuwd 1ste jaar. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandige leren, werken op eigen niveau en tempo en een brede basisvorming met ruimte voor ieders talent en interesse centraal.

Benieuwd naar ons nieuw concept? Klik dan hier.

Optie Sport vanaf de 1ste graad

Met de modernisering blijft onze school ook de sportieve kaart trekken. In het eerste jaar A en B-stroom krijgt Sport een prominente plaats bij de interesse-uren. Je kan dan kiezen om, naast de 2 uur lichamelijke opvoeding die je zo al krijgt, 2 extra uren sport te volgen. In het 2de jaar bieden we dan de optie sportwetenschappen aan, waarin 5 uren sport op het programma staan.

Benieuwd naar ons nieuw concept? Kijk dan op de pagina van het 1ste jaar of klik hier.

Wat is methode-onderwijs Didasco?

Samen met een team leerkrachten maak je school in een gezellig wijkschooltje midden in het groen. Eén dag per week halen we de muren tussen de vakken weg. In kleine groepjes werken we gedurende een aantal weken een thema uit. Een laptop en iPads zijn buiten je eigen vindingrijkheid je instrumenten om dit tot een goed einde te brengen. De projectleerkracht is je coach en begeleidt je bij je opdrachten. Ook van je medeleerlingen steek je heel wat op.

 

In de verschillende vakken op andere dagen leggen de leerkrachten de nieuwe leerstof uit, daarna ga je zelf aan de slag. We volgen de leerplannen van de 1ste graad moderne wetenschappen. Je verwerft dus alle kennis en vaardigheden van deze richting.

 

In Didasco beoordelen we hoe je werkt en wat je presteert bij toetsen en taken. Dit gebeurt door je leerkrachten, je medeleerlingen en jezelf. Voor een aantal vakken is er een traditioneel examen. Voor project is er een examenopdracht.

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net