Contacteer ons
Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

Door de coronacrisis zijn we gedwongen de inschrijving van nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2020-2021 digitaal te organiseren. U kunt uw zoon of dochter vanaf nu digitaal inschrijven voor het eerste jaar Didasco door hier te klikken.

We contacteren u zo spoedig mogelijk voor een intakegesprek met directie en leerlingbegeleiding.

 

Leerlingen die reeds bij ons school lopen, blijven automatisch ingeschreven.

 

Leerlingen uit andere scholen die wensen in te schrijven voor het 2de tot het 7de jaar kunnen hier het aanmeldingsformuliertje invullen. Wij zullen je zo snel mogelijk contacteren om je inschrijving definitief te maken.

Voor verdere inlichtingen kan u tussen 8.30 uur en 15.30 uur contact opnemen met het schoolsecretariaat op het nummer 03/312 39 11.

 

Onze visie

 • In onze school ontdekken we samen je talenten.
  Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.
   
 • In onze school leren we graag.
 • We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.
   
 • In onze school ga jij zelf aan de slag.
  Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.
   
 • In onze school kan je zijn wie je bent.
  Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle: écht anders

Optie Sport vanaf de 1ste graad

Met de modernisering blijft onze school ook de sportieve kaart trekken. In het eerste jaar A en B-stroom krijgt Sport een prominente plaats bij de interesse-uren. Je kan dan kiezen om, naast de 2 uur lichamelijke opvoeding die je zo al krijgt, 2 extra uren sport te volgen. In het 2de jaar bieden we dan de optie sportwetenschappen aan, waarin 5 uren sport op het programma staan.

Benieuwd naar ons nieuw concept? Kijk dan op de pagina van het 1ste jaar of klik hier.

"Samenwerken om tot een schitterend resultaat te komen: daar zijn we in Didasco erg sterk in!"

Wat is methode-onderwijs Didasco?

Samen met een team leerkrachten maak je school in een gezellig wijkschooltje midden in het groen. Eén dag per week halen we de muren tussen de vakken weg. In kleine groepjes werken we gedurende een aantal weken een thema uit. Een laptop en iPads zijn buiten je eigen vindingrijkheid je instrumenten om dit tot een goed einde te brengen. De projectleerkracht is je coach en begeleidt je bij je opdrachten. Ook van je medeleerlingen steek je heel wat op.

 

In de verschillende vakken op andere dagen leggen de leerkrachten de nieuwe leerstof uit, daarna ga je zelf aan de slag. We volgen de leerplannen van de 1ste graad A-stroom. Je verwerft dus alle kennis en vaardigheden van deze richting.

 

In Didasco beoordelen we hoe je werkt en wat je presteert bij toetsen en taken. Dit gebeurt door je leerkrachten, je medeleerlingen en jezelf. Voor een aantal vakken is er een traditioneel examen. Project valt binnen permanente evaluatie.

"Bij mooi weer picknicken we toch gewoon in onze eigen tuin?"

Freinet Didasco

Al meer dan 15 jaar bieden we methodeonderwijs Didasco aan in onze 1ste graad. Het idee: “wat je zelf ontdekt hebt begrijp je beter, onthoud je en kan je toepassen in andere situaties;” was en is ons uitgangspunt. Van elkaar leren vinden we belangrijk. Bovendien zijn we van mening dat ICT vaardigheden onmisbaar zijn voor je schoolwerk en voor je verdere schoolcarrière. Ook daar zetten we nog steeds hard op in.

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net